fbpx

‘Next-gen PlayStation VR wordt begin 2022 onthuld’

PSVR

Er zijn een heleboel nieuwe details opgedoken van de next-gen PlayStation VR voor PS5. Die zouden afkomstig van een besloten conferentie waarop Sony de nieuwe VR-headset voorstelde aan ontwikkelaars. De officiële onthulling zou gepland zijn voor begin 2022 en als we de gelekte specs mogen geloven, wordt de PSVR2 een indrukwekkende headset.

Het nieuws werd gedeeld door het YouTube-kanaal PSVR Without Parole. Zo vertelt het kanaal dat Sony een conferentie organiseerde voor potentiële PSVR2-ontwikkelaars. Ook website UploadVR bevestigt dat Sony de PSVR2 heft voorgesteld aan developers tijdens een event.


Tijdens het privé-event heeft Sony geen prijs of releasedatum gedeeld, al kregen ontwikkelaars wel meer inzicht in de specs. Zo zou Sony intern verwijzen naar het toestel als Next-Gen VR of NGVR. De headset maakt gebruik van twee Fresnel OLED schermen met een 2000 x 2042 resolutie per oog. Kortom: de headset levert een 4K HDR VR-ervaring af. Met een gezichtsveld van 110 graden, doet de PSVR2 het beter dan zijn voorganger (100 graden).

Dankzij flexible scaling en foveated rendering kan de NGVR zijn grafische kracht altijd toespitsen op hetgeen waar je naar kijkt. Op die manier wordt de rekenkracht optimaal verdeeld: objecten die niet in je blikveld staan, moeten niet superscherp gerenderd worden.

Cool is dat er ook haptische feedback aanwezig is in de headset zelf. Als je door de regen loopt, zal je de druppels dankzij de vibraties in de headset voelen vallen.

Wat de games betreft, wil Sony afstappen van de zogenaamde korte VR experiences. Sony wil hoogwaardige flat-screen/VR hybride games uitbrengen die je zowel op je tv als in VR kan spelen. Daarnaast zou Sony tal van ontwikkelaars al gevraagd hebben om games voor de originele PlayStation VR te remasteren voor next-gen.

Ook de controllers zijn geavanceerd: ze bevatten naast de adaptieve triggers (zoals de PS5 controller) ook de zogenaamde capacitive touch sensors. Die sensoren kunnen detecteren hoe ver je duim, wijs- en middelvinger zich van de grip bevinden. Op die manier kan kan het systeem heel precies bepalen wat je hand- en vingerpositie is.

In in elke PSVR2-verpakking zit trouwens een set controllers. Je hoeft dus geen vijf aparte accessoires bij te kopen om de volledige ervaring in huis te halen.

Wat denken jullie van dit nieuws? Laat die PSVR2 maar komen?

Een reactie achterlaten