fbpx

Next-gen Battlefield is een gewaagde stap en heeft grootste ontwikkelingsteam ooit

Battlefield 1

Of de nieuwe Battlefield een indrukwekkende shooter wordt? Daar lijkt het toch op. De next-gen oorlogsgame wordt volgens EA de meest gewaagde en ambitieuze stap voor de reeks ooit. Nooit eerder werkte zo’n groot ontwikkelingsteam aan een Battlefield-game en het resultaat zal volgens de makers ‘je bek doen openvallen’.

Het is Oskar Gabrielson, General Manager van ontwikkelaar DICE, die de hype verder aanzwengelt in een blogpost. Zo belooft hij grootse dingen voor de game én de onthulling: “We hebben het grootste team dat ooit aan een Battlefield game gewerkt heeft. Samen werken we aan een game waarvan je bek van zal openvallen.”


Volgens Gabrielson komt de next-gen Battlefield zeker in 2021 en wordt het de meest ambitieuze Battlefield game ooit. Dankzij de gebundelde krachten van de DICE studio’s in Gothenburg en Los Angeles en ondersteuning van Criterion Games.

De game is volgens de grote baas van DICE écht next-level. All-out oorlog op een epische schaal met onverwachte momenten. Met een graad van vernietiging die spelers nooit eerder gezien hebben. En ook gigantische veldslagen die meer spelers dan ooit samenbrengen op één map.

Momenteel bevindt de game zich in de playtest-fase. De game wordt elke dag door een testers onder handen genomen die bugs wegwerken en plooien gladstrijken. De ontwikkelaars zijn druk bezig met het perfectioneren van de balans, zodat deze shooter de best mogelijke Battlefield wordt.

Hoewel we nog steeds geen idee hebben van de setting van de shooter zal uitgaan, heeft insider Tom Henderson al een tipje van de sluier gelicht. Zo zou de oorlog lichtjes futuristisch zijn en zich afspelen in de nabije toekomst waarbij grootmachten Amerika en Rusland opnieuw tegenover elkaar staan.

Opvallend genoeg is de rest van de wereld grotendeels om zeep, want in de verhaalcampagne speel je met verschillende teams van soldaten uit gevallen naties. Al ben je wel vrij om te kiezen voor welke grootmacht jij vecht. In theorie zou een Japanse soldaat dus voor zowel Amerika als Rusland kunnen strijden. Althans als we Henderson mogen geloven.

Of dat ook zo in de uiteindelijke game zal zijn, valt nog te zien. Al deelde Henderson eerder ook al dat de campagne een co-op modus bevat. Waarin je kan kiezen om te strijden voor Amerika of Rusland. Ongetwijfeld komen we in de volgende weken meer te weten, tijdens de officiële onthulling.

Een reactie achterlaten