fbpx

Naughty Dogs nieuwe game heeft structuur van tv-serie

TLoU3 1

Naast de standalone multiplayer van The Last of Us, werkt ontwikkelaar Naughty Dog aan een tweede project. Volgens geruchten is dat The Last of Us 3, al wil de studio er voorlopig niets over kwijt. Toch zijn er in een interview nieuwe details boven komen drijven.

In een interview met New Yorker wordt vermeld dat het nieuwste project van Neil Druckmann ‘meer gestructureerd is als een televisieserie’ vergeleken met alle eerdere projecten van de studio. Zo schrijft Druckmann het scenario niet alleen, maar werd er een hele writer’s room opgericht’. Het lijkt er dus op dat de game een volledige team van schrijvers krijgt.


Niet verrassend, gezien Druckmann eerder ook Oscar-winnend componist Gustavo Santaolalla inhuurde voor de soundtrack van de originele game. De sequel schreef hij dan weer samen met Halley Gross, bekend van Westworld. Ook een cameraman van de The Last of Us serie werd al een uitnodiging aangeboden.

Merk wel op dat New Yorker met geen woord rept over een episodische release, dus allicht blijft ook het volgende Naughty Dog project één grote release. Dat de ontwikkeling meer gelijkenissen met de productie van een televisieserie, komt hopelijk dus de narratieve structuur en het filmische karakter van de game alleen maar ten goede.

Wat denk jij ervan?

Een reactie achterlaten