fbpx

Naughty Dog heeft concept klaar voor The Last of Us 3

The Last of Us

Afgelopen vrijdag ging de documentaire Grounded II: Making The Last of Us Part II live. Daarin onthult creative director Neil Druckmann dat hij een concept heeft voor een derde deel.

Om dat derde deel context te geven, blikt Druckmann in de 2-uur durende documentaire terug op de rode draad doorheen de donkere survivalgame. Zo had de eerste game een concept van onvoorwaardelijke liefde die een ouder voelt voor zijn/haar kinderen. De tweede game serveert een idee van gerechtigheid voor elke prijs.


De uitdaging voor een nieuwe game, is volgens Drukcmann een nieuw concept vinden waarin de thema’s van beide games in doorvloeien. Jarenlang heeft hij moeite gedaan om een concept te vinden voor een derde game, maar sloeg daar niet in.

Al geeft de creative director aan dat dat onlangs veranderd is. En hoewel hij nog geen verhaal heeft, is er wel een concept dat even sterk aanwezig is als dat van het eerste en het tweede deel en toch ook de motieven uit de vorige delen terugbrengt. Dus besluit Druckmann dat er waarschijnlijk toch nog een derde hoofdstuk komt in dit verhaal.

De volledige documentaire kan je hieronder bekijken.

Een reactie achterlaten