fbpx

Naughty Dog geeft voorrang aan nieuwe singleplayergame

last of us multiplayer

De ontwikkeling van The Last of Us multiplayergame is uitgesteld. Dat heeft ontwikkelaar Naughty Dog in een statement getweet. De ontwikkelaar van The Last of Us en Uncharted geeft de voorrang een een gloednieuwe singleplayergame.

De verklaring van Naughty Dog is een reactie op een artikel van nieuwssite Bloomberg over het hobbelige parcours van de standalone multiplayergame van The Last of Us. Zo zouden verschillende leden van het team op andere projecten zijn gezet na een slechte evaluatie van Sony.


Volgens Bloomberg zou Sony de multiplayergame hebben laten evalueren door Destiny-ontwikkelaar Bungie die Sony in 2022 kocht. Bungie zou zich vragen stellen bij de levensduurte van The Last of Us multiplayer. De game zou er volgens Bungie niet in slagen om de aandacht van de gamers lang te kunnen houden.

In de tweet verklaart Naughty Dog dat het beslist heeft om de game meer tijd te geven. Het team blijft werken aan de game, maar werkt ondertussen ook aan andere projecten, zoals een gloednieuwe singleplayergame waar binnenkort meer van zullen tonen.

De multiplayer is ondertussen al vier jaar in ontwikkeling. Het zou aanvankelijk deel uitmaken van The Last of Us: Part II, maar Naughty Dog besliste om het tit standalone game uit te werken.

Een reactie achterlaten