fbpx

Mortal Kombat 11 Ultimate heeft zijn titel niet gestolen

mortal kombat 11 ultimate

Vorig jaar schreven we nog dat Mortal Kombat 11 het resultaat was van 27 jaar zweten en zwoegen. Het hoogtepunt van ‘s werelds bloederigste vechtspel. Wisten wij veel dat Ed Boon nog ettelijke joekels van updates én deze Ultimate in de pijplijn had.

morta kombat 11 ultimate

Is dit dan Ultimate?

De ondertitel is niet gelogen. Mortal Kombat 11 Ultimate is het ondertussen bijna 2 jaar oude Mortal Kombat 11, maar dan in zijn ultieme vorm. En hopelijk ook de finale. Begrijp ons niet verkeerd: hoe meer nieuwe vechtjassen hoe liever, maar we begrijpen als dit verwarrend overkomt. Na de lijvige Aftermath-expansie, een reeks ingrijpende updates en meer Kombat Packs dan een Amerikaanse soldaat lief is, is er nu ook deze Ultimate-versie.


Voor nieuwkomers die de vechtreeks ook eens willen proberen: deze Mortal Kombat 11 Ultimate is dé versie die je moet hebben. Simpelweg omdat ontwikkelaar NetherRealms hier alle mogelijke betaalde content heeft ingepropt die sinds launch is verschenen. Zo krijg je hier de verhaalexpansie Aftermath geserveerd, maken alle DLC-fighters – inclusief Spawn, Terminator en RoboCop – hun opwachting en worden ze aangevuld met drie nieuwkomers om op heerlijke overdadige wijze tot pulp te meppen, schoppen en knallen.

Zo komt de ongevraagde maar toch best genietbare paarse waterninja Rain erbij, samen met onze favoriete ananasschilster Mileena en jawel, Sylvester Stallone als John f**king Rambo. Naast de gigantische nostalgiefactor blijkt jonge Rambo – met de échte stem van Stallone – ook nog eens te beschikken over een verfrissende set close combat moves waarbij hij zijn tegenstander perforeert met junglemes, voor dood speelt en ze vervolgens verrast met een pijnlijke bamboevalstrik.

mortal kombat 11 rambo mk11

Dikste fighter ooit

De drie nieuwkomers zetten het totaal aantal speelbare personages op een whopping 37. Waarvan je van elke knokker ook nog eens de movesets kan aanpassen. Reken daar nog eens een heleboel Tower-modes bij en het loot grindfest dat The Krypt heet, en je mag wel stellen dat MK11 Ultimate een mastodont is. O ja, zelfs al heb je inmiddels genoeg vechtjaren onder de gordel: je moet zeker de uitgebreide tutorialmode checken. Van advanced combo’s tot lessen in framedata: we hebben in dit half uurtje meer opgestoken dan in de afgelopen 25 gamejaren.

Op next-gen consoles is deze mastodont trouwens bijzonder vlot en gelikt. Zoals verwacht zijn de laadtijden op PS5 drastisch ingekort (van 10 seconden naar amper 1) en blinkt het allemaal net iets mooier dankzij de betere HDR-belichting. Eerlijk: op onze PS4 Pro zag het er eigenlijk al vet uit, maar op PS5 zien de omgevingen en vechtjassen er nog gedetailleerder uit. Geen grote grafische sprong, wel meer particle effects, vloeiendere bewegingen en details die je nooit eerder opvielen. Zoals het reliëf in dat pokkedalige gezicht van de Japanse Shang Tsung acteur.

Mortal Kombat 11 Ultimate 1

Connection lost

De game draait aan een dynamische 4K, wat volgens de makers wil zeggen dat de resolutie voortdurend wordt aangepast om de game zo vlot mogelijk te draaien. Maar daar merk je eigenlijk geen hol van. MK11 draait op elk moment perfect. Tenzij de servers van NetherRealms zelf daar anders over beslissen.

En daarmee zijn we aanbeland aan zowat het enige grote gebrek van deze vechtkampioen: doe iets aan die verbinding, jongens! Leuk dat jullie met oog op een vlotter beheer van rewards en unlockables het beloningssysteem via jullie eigen server laten lopen. Dat we na elke wedstrijd een fractie van een seconde moeten wachten voor het juiste aantal Koins, orbs of andere beloning op het scherm komt, vinden we niet erg. Tot onze Time Tower plots abrupt gestopt wordt omdat de game de verbinding met de server even is verloren. Hetzelfde wanneer zonder waarschuwen de poorten van de Krypt gesloten worden en je terug naar het hoofdmenu wordt gestuurd. Wegens serverproblemen. Alles aan MK 11 Ultimate is next-gen, behalve de servers. En daar mag wel wat aan veranderen.

9.0
  • vetste rooster ooit
  • Rambo vs Terminator
  • weggewerkte laadtijden
  • visueel indrukwekkend
  • Mortal Kombat in zijn beste vorm
  • “server connection is lost”

BESLUIT

Dit is Mortal Kombat in zijn ultieme vorm: een ongezien aantal vechtersbazen, iconische cameo’s en genoeg content om je minstens nog een jaar zoet te houden. Al mag die nieuwe Injustice nu ook wel eens komen.

Een reactie achterlaten