fbpx

Mortal Kombat 1 officieel aangekondigd

Mortal Kombat 1

Ontwikkelaar NetherRealm Studios heeft na veel teasen de nieuwe Mortal Kombat eindelijk officieel onthuld. Die heet Mortal Kombat 1 en wordt een nieuwe start in de langlopende vechtserie. Erg lang hoeven we ook niet meer te wachten: we kunnen er al op 19 september mee aan de slag.

NetherRealm maakte het nieuws bekend met een aankondigingstrailer. Daarin zien we oude bekenden als Liu Kang, Kung Lao, Raiden, Shang Tsung, Sub-Zero, Scorpion, Kitana en Mileena. De studio beschrijft Mortal Kombat 1 als een herboren Mortal Kombat universum dat gemaakt is door vuurgod Liu Kang.


Mortal Kombat 1 bevat volgens de makers nieuwe versies van de iconische personages die je nooit eerder hebt gezien. De game krijgt ook een gloednieuw vechtsysteem, een ongeziene verhaalcampagne en nieuwe gamemodi. O ja, en natuurlijk ook de iconische Fatalities waarvan je er enkele in de trailer kan zien.

De game introduceert ook een nieuwe feature genaamd Kameo Fighters, unieke vechtpartners die je tijdens een gevecht kan inschakelen om jou een handje te helpen.

Of Mortal Kombat 1 een echte reboot wordt van de 3jarige vechtreeks? Daarvoor moeten we de eerste gameplay afwachten. Het lijkt alvast op verhaalvlak een verderzetting van voorganger Mortal Kombat 11.

Mortal Kombat 11 eindigt immers met held Liu Kang die de tijdmanipulerende krachten van slechterik Kronika ontvangt. Met die krachten wil hij terugkeren in de tijd om een nieuwe Mortal Kombat-tijdlijn te maken en zijn overleden strijdmakkers terug tot leven te wekken. Wat nu gebeurt in Mortal Kombat 1.

Het lange wachten voor de fans is alvast voorbij. Bedenker Ed Boon liet in 2021 vallen dat zijn studio aan een nieuw MK-project werkt en teasede op social media heel vaak de nieuwe MK-game.

Op 19 september verschijnt Mortal Kombat 1 in de winkels.  Meer info vind je op de officiële website van de game.

Een reactie achterlaten