fbpx

Mortal Kombat krijgt reboot, Mortal Kombat 1 komt in september

Mortal Kombat 1 reboot

Enkele teasers van ontwikkelaar NetherRealm deden al vermoeden dat de volgende Mortal Kombat een reboot wordt. Volgens gelekte info blijkt dat te kloppen: Mortal Kombat 1 verschijnt in september en wordt een nieuwe start voor de bloederige vechtreeks.

Het nieuws werd getweet door Billbil-kun, de dataminer die elke maand ook de PlayStation Plus line-up leakt. Volgens de klokkenluider zou een onthulling van het zogenaamde Mortal Kombat 1 niet meer veraf zijn. Het wordt een reboot en ook de eerste artwork is gevonden.


Volgens Billbil-kun komen er drie verschillende versies van Mortal Kombat. Zo is er standaard, premium en een Kollektor’s Edition van de game. Die laatste kost 250 dollar en heeft enkel een fysieke uitvoering. Extra details kregen we niet, al gokken we dat de verzameleditie wat vette goodies en character season pass bevat.

Het nieuws werd ook bevestigd door de redactie van Windows Central. Redacteur Jez Cordon heeft van bronnen dat het om een reboot gaat en Mortal Kombat binnenkort wordt onthuld.

Verder verklapte Cordon dat de nieuwe Mortal Kombat mikt op een release in september 2023. Ook de post-launch dlc zou gepland zijn, want de game krijgt een character pass, die maar liefst vijf personages toevoegt. Daarbij zou ontwikkelaar NetherRealm mikken op personages uit series van Warner Bros.

Twee van de namen zijn ook opgedoken: zo zou DC Comics superheld The Peacemaker zijn opwachting maken en ook Homelander uit de Amazon prime-serie The Boys.

Een reactie achterlaten