fbpx

Microtransacties verdwijnen uit Shadow of War

Microtransacties blijven een gevoelige materie. Nog voor de release van Middle-earth: Shadow of War ontstond er commotie door de betalende War Chests. Monolith heeft nu besloten om de beruchte kisten en andere microtransacties uit de game te verwijderen.

Volgens de ontwikkelaar moet de nadruk liggen op het Nemesis System, waarbij bondgenoten en vijanden een persoonlijke relatie opbouwen met de speler in een dynamische wereld. Het systeem om Orcs te kopen via een markt of sneller items te bekomen, ondermijnt het basismechanisme van de game. Volgens Monolith zet het een rem op de creatieve verhalen die ontspringen tijdens het spelen.


War Chests en de munteenheid Gold verdwijnen volledig van de digitale store. Echt geld inwisselen voor Gold zal vanaf 8 mei niet meer mogelijk zijn en de kisten worden op 17 juli offline gehaald. Wie nog geld opgespaard heeft in het fictieve Gold, krijgt hiervoor in-game items.

Tot slot kondigt Monolith aan dat er verschillende narratieve elementen in ontwikkeling zijn. Verder wordt Shadow of War aangevuld met nieuwe skins, vaardigheden, upgrades voor het uitrustingssysteem en aanpassingen voor het progressiesysteem. Alles komt onder de vorm van gratis updates.

Een reactie achterlaten