fbpx

Microsoft: ‘Toekomstige Bethesda games eerst en beter op Xbox’

bethesda xbox

Microsoft heeft zich opnieuw uitgesproken over het lot van Bethesda-games op andere platformen, nu Zenimax Online Studios in handen is van de uitgever. Volgens de ceo van Microsoft moeten games van Bethesda altijd een vorm van exclusiviteit krijgen op Xbox-platformen. Zij het via tijdelijke exclusiviteit of extra content.

In een toespraak tijdens de Interactive Entertainment Virtual Conference (via SeekingAlpha) zei Xbox ceo Tim Stuart het volgende:


“Op lange termijn willen we titels van Bethesda absoluut niet weghalen bij Sony en Nintendo platformen. Wat we wel willen, is dat die titels eerst of beter lanceren op Xbox, zodat die games altijd de beste ervaring aanbieden op onze platformen.”

Dat titels als Starfield, The Elders Scrolls VI, Doom en meer dus timed exclusives worden op Xbox, staat buiten kijf. Is dat niet het geval, dan zullen de games ongetwijfeld extra dlc ontvangen op het Xbox platform. Bovendien zal die dlc altijd eerst op Xbox verschijnen. En misschien wel volledig exclusief zijn.

Of dat uiteindelijk een goede zaak is, valt nog te zien. Maar het staat vast dat Microsoft een marketingpaardje van Bethesda wil maken.

Een reactie achterlaten