fbpx

Microsoft overweegt om van The Elder Scrolls 6 Xbox-exclusive te maken

The Elder Scrolls VI

Het ziet ernaar uit dat Microsoft overweegt om van The Elder Scrolls VI een Xbox-exclusive te maken. Dat blijkt uit een recent interview van Kotaku, waarin Xbox-baas Phil Spencer heeft over de overname van Zenimax Online en alle toekomstige franchises.

Zo stelde Kotaku Spencer de vraag of het mogelijk is om een investering van 7,5 miljard (het bedrag dat Microsoft op tafel gooide voor Zenimax) terug te verdienen indien Microsoft The Elder Scrolls VI niet op PlayStation-consoles uitbrengt.


Spencers antwoord:

“Natuurlijk…daar ga ik geen doekjes om winden. Al hebben we deze deal niet gemaakt om games af te nemen van een andere player base. Geen enkele regel in het contract beschrijft hoe we games kunnen blokkeren voor bepaalde spelers. We willen dat meer mensen, en zeker niet minder, games kunnen spelen.

Maar als ik denk aan het platform waarop gamers die game zullen spelen… En ook aan het aantal platformen dat we hebben, inclusief Game Pass en xCloud… Dan denk ik niet dat we die games op andere platformen moeten lanceren buiten de onze opdat de deal voor ons voordelig zou zijn. Wat dat ook moge betekenen.”

Het antwoord van Spencer sluit dus niets uit, al laat die tweede alinea eveneens weinig ruimte voor interpretatie. De idee om van The Elder Scrolls VI, en misschien wel het volledige Bethesda portfolio, Xbox-exclusives te maken, ligt duidelijk wel op tafel.

Zouden jullie The Elders Scrolls VI graag zien als Xbox-exclusive?

Een reactie achterlaten