fbpx

Microsoft: “Call of Duty kan native runnen op Nintendo Switch’

Schermafbeelding 2023 03 09 om 02.36.13

Microsoft beweert dat het Call of Duty: Warzone en alle andere games in de Call of Duty-reeks kan optimaliseren zodat ze kunnen draaien op de Nintendo Switch. De uitspraak komt er nadat de uitgever een deal sloot met Nintendo om de shooter 10 jaar lang naar Nintendo-systemen te brengen.

In de overeenkomst belooft Microsoft de komende 10 jaar een Call of Duty voor Nintendo-consoles die alle features en content van de consoleversies bevat. Hoe de uitgever Call of Duty op de Switch wil laten draaien? Geen idee, al dachten velen meteen aan streaming vanuit de cloud.


Microsoft beweert nu dat het games als Warzone native kan laten draaien op de huidige Nintendo Switch. Volgens Microsoft ondersteunt Call of Duty pc hardware en grafische kaarten die al sinds 2015 in de rekken liggen. Om die reden zou de shooter voor 200 spelers te optimaliseren zijn voor de Switch. “Bovendien hebben de ontwikkelingsteams heel wat ervaring met het optimaliseren van game performance op verschillende hardware, ” klinkt het.

Microsoft beweert ook dat de engine van Call of Duty-games aangepast kan worden zodat hij runt op de Nintendo Switch. Microsoft haalt aan dat Apex Legends, Doom Eternal, Fortnite en Crysis 3 ook al naar Nintendo Switch gebracht werden geport.

Het zou cool zijn om Warzone te spelen op de Switch, maar wij gokken dat er zoveel technische opofferingen moeten gebeuren, dat het bijlange niet meer comfortabel kan spelen in handheld modus. De visuals zullen een stevige downgrade krijgen. En ook de resolutie en framerate zullen een flinke duik nemen.

Wij zijn alvast erg benieuwd naar de technische toegevingen die Switch spelers dan moeten doen.

De overeenkomst met Nintendo is een poging van Microsoft om de overheden die de overname van Activision moeten goedkeuren, gunstig te stemmen. En het lijkt te werken: Europa zou volgens Reuters binnenkort zijn goedkeuring geven voor de overname van 70 miljard dollar.

Een reactie achterlaten