fbpx

Microsoft brengt vier Xbox exclusives naar andere platformen

xbox livestream

Microsoft heeft tijdens een uitgebreide podcast bevestigd dat het vier Xbox-exclusives naar andere consoles zal brengen. Frappant genoeg zei Xbox-topman Phil Spencer niet om welke titels het gaat.

Spencer liet ook verstaan dat hij de specifieke titels niet zou benoemen. Dat laat hij liever aan de studio’s over die veel tijd hebben gestopt in de aankondiging ervan.


Hoewel Spencer de titels niet benoemt, gaat het allicht om Hi-Fi Rush, Pentiment, Grounded en Sea of Thieves. Twee games zijn community-driven. De twee andere zijn kleinere titels die eigenlijk niet ontworpen zijn als exclusives.

In een interview met The Verge liet Spencer wel vallen dat Starfield en Indiana Jones and the Great Circle voorlopig niet op andere platformen verschijnen. Al sluit Spencer niet uit dat dit op ene later tijdstip wel gebeurt.

Of er nog andere Xbox exclusives naar concurrerende platformen komen, is op dit moment niet duidelijk. Volgens Spencer moet er vraag naar zijn op die platformen, want de ontwikkelingskosten om titels naar andere platformen te brengen, moeten ook terugverdiend kunnen worden.

Xbox liet wel weten dat het zeker niet zal stoppen met het ontwikkelen van consoles. Sterker, de volgende Xbox-console zal volgens Xbox de grootste technologische sprong vooruit ooit worden.

Een reactie achterlaten