fbpx

Microsoft bevestigt: Call of Duty blijft ook in de toekomst op PlayStation-consoles

Call of Duty playstation

Voor de ene een vloek, voor de andere een geruststelling: Microsoft heeft aangekondigd dat games als Call of Duty op PlayStation zullen blijven verschijnen. Zelfs nadat Activision Blizzard volledig in handen is van de uitgever. Dat maakte Microsoft-topman Brad Smith bekend in een blogbericht.

Smith windt er geen doekjes om: “Microsoft zal alle huidige overeenkomsten naleven en ervoor zorgen dat Call of Duty en andere populaire games van Activision Blizzard verkrijgbaar blijven op PlayStation.” Volgens Smith blijft dat ook zo in de toekomst. Microsoft en Sony hebben een overeenkomst dat ook na de overname titels zoals Call of Duty op PlayStation blijven verschijnen.


De Microsoft-topman voegde eraan toe dat Microsoft hetzelfde plant voor Nintendo. Ook Switch-gamers blijven dus niet in de kou staan als het op games van Activision Blizzard aankomt.

Microsoft maakte eerder bekend uitgever Activision Blizzard te kopen voor een kleine 70 miljard dollar. De overname moet nog worden gefinaliseerd en dat kan nog tot 2023 duren.

Wij zijn vooral benieuwd of een dergelijk statement geen kwaad bloed zet bij Bethesda. Terwijl Call of Duty speelbaar blijft op alle platformen, zijn alle toekomstige Bethesda-games na de overname door Microsoft wel Xbox exclusive geworden.

Wat denk jij ervan?

Een reactie achterlaten