fbpx

Metacritic past beleid aan na Burning Shores review bombing

Schermafbeelding 2023 04 26 om 00.58.33

Wie de Burning Shores expansie van Horizon Forbidden West op Metacritic opgezocht heeft, fronste allicht de wenkbrauwen na een bezoekje aan de User Reviews. De uitbreiding wordt de grond ingeboord wegens één specifiek verhaalelement. Om die reden wil de website de moderatie van zijn reviews strenger aanpakken.

Burning Shores ligt sinds vorige week in de digitale rekken. Hoewel de expansie over het algemeen goede scores behaalt in professionele reviews, krijgt ze ook bijzonder veel kritiek van gebruikers vanwege een element in het plot. Spoilers volgen, dus stop even met lezen als je Burning Shores nog niet uitgespeeld hebt.


In Burning Shores mag je als Aloy op avontuur met Seyka. Dat is een nieuw, vrouwelijk personage waar onze heldin het goed mee kan vinden. Zo goed zelfs, dat Guerrilla Games via de nodige hints laat vallen dat beide dames wel een oogje voor elkaar hebben. Op het einde van de uitbreiding krijg je als Aloy dan ook de keuze om je liefde voor Seyka te uiten, wat resulteert in een tedere kus.

Genoeg reden voor talloze spelers om Burning Shores te bestempelen als woke propaganda. Toegegeven, de laatste maanden zijn er veel meer LGBTQ+ personages geïntroduceerd na jarenlange afwezigheid, maar of dat echt propaganda is? Ten slotte ligt de keuze om in te gaan op Seyka’s gevoelens in deze uitbreiding nog steeds bij de spelers zelf…

Nu goed, sommige reviews op Metacritic waren uiterst respectloos en zelfs haatdragend. De gebruikersscore voor Burning lag op het laagste punt op 2.8, wat nu al terug 4.0 is. Fandom, de eigenaar van Metacritic geeft aan dat-ie ervan op de hoogte is. Ook laat het bedrijf weten dat het actie heeft ondernomen om de moderatie van ingezonden reviews in de komende maanden te verstrengen.

Zo worden alle reviews die de gebruiksvoorwaarden schenden, simpelweg verwijderd. Fandom wil immers een medium zijn waar iedereen zich thuis voelt. Of het genoeg zal zijn, blijft natuurlijk de vraag.

Een reactie achterlaten