fbpx

Met deze VR-controller kan je games echt voelen

Geen dag voorbij of er komt een nieuw VR-speeltje op de markt, maar deze is toch wel bijzonder. Met de exoskeleton glove van Dexta Robotics kan je voorwerpen in de virtuele wereld echt voelen.

De controller heet Dexmo en heeft op elke vinger een druksensor die tegendruk biedt wanneer je iets wil grijpen in de gamewereld. Het houdt rekening met de afmetingen van het voorwerp én de materie. Raap je bijvoorbeeld een steen op, dan voel je meer weerstand in tegenstelling tot het knijpen van een badeendje. Volgens de makers voel je ook een assault rifle in je handen en kan je echt de trekker overhalen.


Naast gaming is de Dexmo ook geschikt voor niet-gaming doeleinden: de mechanische handschoenen zou volgens de makers het perfecte instrument zijn voor dokters of mechanische opleidingen.

Wie het exoskelet wil uittesten, moet nog wat geduld uitoefenen. Voorlopig worden enkel dev kits opgestuurd naar VR-developers die ontwikkelen voor de HTC Vive. Een prijs of releasedatum is nog niet bekend. Wie niet zoveel geduld wil opbrengen, kan natuurlijk nog altijd de Manus VR Glove in huis halen, die compatibel is met de Vive.

15GraspingTable

Een reactie achterlaten