fbpx

Moeder herenigd met overleden dochter in virtual reality

Het verlies van een kind is ergste wat een ouder kan overkomen. Maar wat als je herenigd kon worden met je zoon of dochter? De Zuid-Koreaanse Jang Ji-sung kreeg die kans met behulp van virtual reality en dat levert interessante beelden op.

De vrouw verloor haar dochter Nayeon drie jaar geleden. Via geavanceerde 3D-technologie werd haar dochtertje volledig digitaal nagemaakt. Niet alleen kon de moeder ermee praten, dankzij handschoenen met haptische feedback kon ze haar overleden dochter ook aanraken.


Het resultaat (ondertitels aanzetten!) is best interessant om te zien, al blijft dit natuurlijk een dubieuze oplossing op moreel vlak. Toegegeven, het kan rouwende ouders helpen om het verlies een plaats te geven als ze nooit de kans hebben gehad om afscheid te nemen. Maar langs de andere kan het ook een ontwrichtend effect hebben, die de pijn van het verlies terugbrengt.

Vraag is natuurlijk wat jij hiervan denkt? Zou jij de kans grijpen om een dierbare persoon terug te zien in virtual reality? Of toch maar de persoon laten voortleven in jouw herinneringen? Is dit moreel verantwoord? Laat het weten in de comments!

Een reactie achterlaten