fbpx

PlayStation VR doet het beter dan verwacht

Wordt Virtual Reality de toekomst van gaming? Als we de verkoopscijfers van de PlayStation VR mogen geloven, is het medium alvast goed op weg. Andrew House, grote chef bij PlayStation, heeft tijdens een interview met The New York Times laten weten dat er op 19 februari zo’n 915.000 headsets verkocht waren. Sony wil er tijdens de eerste zes maanden een miljoen verkopen, dus dat zijn geen slechte vooruitzichten.

De vraag naar de headset blijft trouwens redelijk groot, want in veel winkels blijft de PlayStation VR moeilijk te verkrijgen. Volgens House stonden veel fans paraat bij de deur van hun gameboer als die een nieuwe levering binnenkreeg. In Japan moesten er zelfs lotjes getrokken worden om te bepalen welke klanten een toestel mochten kopen. En dat is verrassend voor Sony, want het bedrijf had het succes van de PlayStation VR veel lager ingeschat.


Analisten van het databedrijf Superdata Research hebben ter vergelijking een schatting gemaakt van de verkoopscijfers van de concurrenten.  Voor de Oculus Rift zijn er dat 420.000, terwijl de HTC Vive al 234.000 verkocht, volgens de schatting die The New York Times ontving. Facebook en HTC hebben namelijk nog geen officiële cijfers meegedeeld van de hun headsets. Opvallend is dat de PlayStation VR het beter doet dan beide headsets gecombineerd, al kan dat liggen aan de lagere prijszetting en de betere beschikbaarheid van Sony’s VR-bril.

 

Een reactie achterlaten