fbpx

Gamevioliste geeft live VR concert op Twitch

Twitch is nog steeds de koning van de streamingplatforms en zet in dat opzicht alweer een stap voorwaarts: een Amerikaanse violiste gaf vorige week op Twitch een live concert… in VR. Lindsey Stirling, die bekend werd dankzij haar covers van gamemuziek, hield het VR-concert ter promotie van haar nieuwe Album Artemis. En we moeten toegeven: best indrukwekkend om te zien.

Het VR concert werd opgezet in samenwerking met WaveXR, een platform dat zich specialiseert in VR- concerten. De bewegingen en het geluid van de muzikante werden getracked en real-time omgezet naar een geanimeerde avatar. Tussen de nummer sprak ze haar virtueel publiek ook toe in mocapsuit. Comments van de kijkers werden in real-time geprojecteerd op het scherm. Een technisch huzarenstukje dus.


Lindsey Stirling en games zijn twee handen op één buik. De Amerikaanse die ooit deelnam een America’s Got Talent heeft verschillende covers gedaan van iconische gamesoundtracks. Haar Zelda Medley – onze favoriet – heeft ondertussen al zo’n 36 miljoen keer bekeken. Ook Halo, Pokémon en Assassin’s Creed passeerden de revue.

Haar nieuwe album Artemis verschijnt op 6 september. Check de vette anime cover hieronder. Haar album kan je hier pre-orderen. Wie haar in levende lijve wil zien, kan op 26 september terecht in Brussel. Tickets voor haar Artemis Tour kan je hier bestellen.

Een reactie achterlaten