fbpx

Mario Party: the Top 100

Wat een vreemd beestje is deze Mario Party The Top 100, zeg. Niet alleen brengt Nintendo de beste minigames uit zijn partyreeks naar het minst geschikte platform, deze jubileumtitel legt ook nog eens de nadruk op de singleplayer. Huh? Inderdaad. In plaats van deze partygame naar de Switch te brengen zodat we er met vrienden plezier kunnen aan beleven, serveert Nintendo deze Top 100 op de 3DS met… een nagelnieuwe campaign mode bedoeld voor de einzelgänger. Dat we onze wenkbrauwen harder fronsten dan Mario die Peach en Bowser betrapt op het uitoefenen van de horizontale mamba, spreekt voor zich.

Deze gewoon links laten liggen dan? Niet noodzakelijk. De compilatie serveert al je favoriete minigames uit 20 jaar partgame-geschiedenis waarbij je vrij kan kiezen tegen welke drie computergestuurde tegenstanders je het opneemt. De bordmodus van vorige edities werd met andere woorden aan de kant geschoven voor meer vrijheid. Al kunnen nostalgische zielen die niet van verandering houden ook bij de klassieke Bordspel-modus terecht. Reken daarbij nog de ‘Minigame-eilanden’-modus die ook fungeert als een extra verhaalmodus en je hebt meer dan genoeg content om uren in je eentje met deze, euhm, partygame te spenderen.

Wil je echter met vrienden aan de slag, dan moet elk van hen een 3DS (of 2DS) hebben om in lokale multiplayer te spelen. Niks online dus, wat de multiplayerpret ietwat bederft. Voordeel is wel dat je met Download Play aan de slag kan, waardoor niet iedereen de game moet aanschaffen. Een kleine pleister op de wonde. Al bij al vinden we deze Top 100 nog best vermakelijk. Het is een feest van herkenning met een shitload aan content. Maar we blijven erbij: een gemiste kans dat Nintendo deze niet naar de Switch heeft gebracht, zodat we daadwerkelijk ook over een partygame kunnen spreken.

[thb_gap height=”30″]
6.8
  • feest van herkenning
  • focus op singleplayer
  • enkel voor de 3DS
  • geen online multiplayer

BESLUIT

Een reactie achterlaten