fbpx

Mannelijk personage in Assassin’s Creed Red heeft echt bestaan

Assassins creed red Yasuke.jpg

Dankzij eerdere geruchten weten we al dat Assassin’s Creed Red  twee speelbare personages zal hebben. Het mannelijke personage wordt een samoerai met Afrikaanse roots die echt bestaan heeft. Dankzij nieuwe informatie van Insider Gaming weten we nu meer van het verhaal.

Zo kreeg de website te horen dat de nieuwe Assassin’s Creed – die zich afspeelt in het feodale Japan – een samoerai introduceert, gebaseerd op de historische figuur Yasuke, de eerste en enige zwarte samoerai die ooit heeft bestaan.


Ubisoft geeft echter een eigen invulling aan het personage, zodat zijn persoonlijke verhaal beter past binnen het overkoepelend narratief van de game.

Zo zou Yasuke in Assassin’s Creed Red een slaaf zijn, die getransporteerd wordt op een slavenschip. Wanneer het schip overvallen wordt, doodt de vijand iedereen aan boord, behalve Yasuke. De jonge slaaf wordt naar Japan gebracht waar hij samoerai wordt onder het mentorschap van Oda Nobunaga.

Ook over het vrouwelijke personage is meer informatie opgedoken. Naast samoerai Yasuke kan je aan de slag met ninja Naoe die de moord op haar vader wil wreken. Volgens Insider Gaming heet ze voluit Naoe Fujibayashi en is ze de dochter van de historische figuur Fujibayashi Nagato, een van de bekendste leiders van de Iga Ninja clan.

Aanvankelijk zouden Naoe en Yasuke gezworen vijanden zijn, al worden ze later bondgenoten in een gezamenlijke wens voor een verenigd Japan. Zo zal Assassin’s Creed Red nog verschillende andere historische figuren uit de Japanse geschiedenis opvoeren.

Leuk detail: het is voorlopig onbekend of Ubisoft de naam van Yasuke – zoals in de geschiedenisboeken – zal behouden in de game. Het is dus mogelijk dat het personage in de uiteindelijke release een andere naam krijgt.

Assassin’s Creed Red lijkt in ieder geval een supercool hoofdstuk van de Japanse geschiedenis in te duiken. Wat denk jij?

Een reactie achterlaten