fbpx

Makers van Project Cars werken aan eigen console

Slightly Mad Studios, de ontwikkelaar van racegame Project Cars, wil zijn eigen console op de markt brengen. Dat maakte CEO Ian Bell bekend via Twitter. Naam van het toestel? The Mad Box!

Als we de man mogen geloven, wordt The Mad Box een strak stukje technologie. Bell beweert namelijk dat het de sterkste console ooit wordt. Hebben we natuurlijk al eerder gehoord, maar Bell heeft er bewijzen voor. Zo zou The Mad Box een 4K-resolutie ondersteunen en daarnaast VR-games draaien aan 60 fps per oog.

Op de console kan je bovendien verschillende VR-headsets aansluiten, waaronder de HTC Vive en de Oculus. Tot slot zou The Mad Box ook ports hebben voor randapparatuur zoals arcade sticks en racing wheels.

Bell wist zelfs te vertellen dat de console qua specs gelijkaardig zou zijn aan de kracht van een pc die pas over 2 jaar uitkomt. Slightly Mad Studios is aan het overleggen met fabrikanten die de onderdelen willen leveren en heeft al een paar investeerders achter het project staan.

Ook leuk is dat de studio geen exclusiviteitsrechten verleent aan uitgevers, waardoor we dus alle games gelijktijdig kunnen spelen. Klinkt verdomd interessant, al vrezen wij een beetje voor het prijskaartje. Natuurlijk zijn dat zorgen voor de toekomst, want de eerste drie jaar hoeven we The Mad Box nog niet te verwachten.

Een reactie achterlaten