fbpx

Makers Destruction AllStars zetten voice chat uit wegens hate speech

destruction allstars PS5

Ben je het ook zat om andere spelers te horen tijdens een potje Destruction AllStars? Dat is nu gefixt. Ontwikkelaar Lucid Games heeft vier dagen na de launch van de PS5 exclusive de voice chat standaard uitgeschakeld. Dat gebeurt na verschillende klachten over verbaal wangedrag tijdens online matches.

Na de launch van de gratis PlayStation Plus-game vorige week verschenen verschillende klachten over het taalgebruik van andere spelers. Destruction AllStars had standaard de multiplayerchat ingeschakeld zodat je via de ingebouwde mic en speaker van de DualSense gemakkelijk kon voicechatten.


Alleen was er nergens een in-game optie om chatgeluiden van andere spelers te muten, waardoor je noodgedwongen naar andere spelers moest luisteren. Veel PS5-spelers weten niet eens dat de DualSense automatisch hun omgevingsgeluid de chat instuurt en ze op de mute-knop moeten drukken om dat te voorkomen.

Al zijn er ook de minder onschuldige gevallen. De klachten variëren van racistische, homofobe en seksistische praat tot politieke hate speech. Zo liet een Amerikaanse speler liet bijvoorbeeld de rest tijdens het spelen meegenieten van een alt-right podcast.

Ontwikkelaar Lucid Games heeft daarom een hot fix ontwikkeld en maakte dat nieuws bekend op Twitter:

Na deze hotfix moet je dus geen grofgebekte tegenstanders, irritante muziek of andere omgevingsgeluiden meer uit je DualSense aanhoren. Je kan wel nog steeds een party aanmaken om met je vrienden te chatten tijdens het gamen.

Een reactie achterlaten