fbpx

Dit mag je verwachten van de PlayStation Meeting

Net voor E3 bevestigde PlayStation-topman Andrew House dat Sony aan een krachtigere PS4 werkt, maar verdere details bleven uit. Alles wijst erop dat de PS4 Neo op de PlayStation Meeting wordt aangekondigd, een event in New York waar Sony de toekomst van zijn console uit de doeken zal doen.

Toch krijgen we tijdens het event meer dan alleen een onthulling van de PS4 Neo. Onze redactie spitste de oren en de voelsprieten en stelde dit lijstje PlayStation-aankondigingen samen. Nu al op Invader.be, vanavond gegarandeerd op de PlayStation Meeting. Of dat hopen we toch.


Onthulling van de PS4 Slim

PS4Slim

Of beter: de ‘officiële’ bekendmaking, want er lekte al meer beeldmateriaal van het toestel dan van eerder welke Sony-console in het verleden. Of de PS4 Slim extra features zal hebben t.o.v. de standaard PS4 is nog niet helemaal duidelijk, maar staat wel vast: hij is een flinke maat kleiner, heeft extra opslagcapaciteit en krijgt een nieuwe controller.

Bekendmaking van de nieuwe DualShock

DualShock5

We zagen de controller al tijdens een unboxing video van de PS4 Slim (die snel door Sony offline werd gehaald), maar vanavond krijgen we hem officieel te zien. De verschillen zijn niet indrukwekkend: de facebuttons krijgen een grijze tint en de touch pad heeft nu een kleine lightbar. That’s all, folks. Move along!

Nieuwe PlayStation VR games

PSVRDe PlayStation VR ligt vanaf 13 oktober in de rekken, maar tot nu toe blijft het aanbod games vrij mager. Als Sony dus nog een offensief voor de VR-headset wil inzetten, heeft het daar tijdens de PlayStation Meeting een laatste kans voor. Misschien beelden van DriveClub VR of Killzone VR? De show duurt twee uur, dus verwacht in ieder geval heel veel aandacht voor de PlayStation VR.

Onthulling van de PS4 Neo

Andrew House speaks at an event to announce the Sony Playstation 4 Wednesday, Feb. 20, 2013, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)

Of althans de specs van de console, want het design van de 4K-console zelf zou volgens bronnen nog steeds niet definitief zijn. Weten we wel: de PS4 kan games in 4K-resolutie afspelen en zou vooral de PS VR extra paardenkracht moeten bezorgen. Waarschijnlijk maakt Sony de hardware, de officiële naam en de lanceringsdatum van de console bekend. We verwachten alvast een glasheldere repliek op Microsofts ‘onthulling’ van de Scorpio.

Enkele verrassingen

John

Herinneren je jullie nog hoe Sony van wal stak met de nieuwe God of War op E3? Of hoe het vorig jaar de Final Fantasy VII Remake droogjes aankondigde? Wel, als we de uitgever een beetje kennen, zal onze kin ook vanavond de redactievloer raken. Sony heeft namelijk een paar games nodig om de kracht van zijn nieuwe PS4 te etaleren. En hoe beter dan met een nieuwe Crash Bandicoot? Of een nieuwe Red Dead-game? Volgens geruchten wou Sony de westerngame al op tijdens zijn persconferentie op de E3 onthullen, maar werd die plannen last minute gecancelled vanwege de dodelijke schietpartij in Miami.

Waar kan je de PlayStation Meeting volgen?

Zoals je weet, zit je bij Invader altijd op de eerste rij. Wij zetten alvast een livestream klaar, zodat je het event op je favoriete gamewebsite kan meevolgen. Het startschot wordt gegeven vanavond om 21.00 uur, dus be there or be square. Tot dan!

Een reactie achterlaten