fbpx

Larian Studios is helemaal klaar met Baldur’s Gate-serie

baldurs gate 3 larian

Verrassing van formaat: na het succes van Baldur’s Gate 3 zou je denken dat Larian Studios met de franchise verdergaat. De ontwikkelaar heeft laten weten dat die er niet komt. De DLC-plannen voor Baldur’s Gate 3 zijn geschrapt en ook deel 4 is niet in de maak.

Tijdens een panelgesprek op de Game Developers Conference in San Francisco liet Larian-baas Swen Vincke weten hij geen projecten meer op stapel heeft met de Baldur’s Gate franchise. De studio heeft alle plannen voor DLC laten vallen en laat alles Dungeons & Dragons links liggen.


Volgens Svincke wil Larian steeds nieuwe dingen proberen en niet bij één franchise blijven hangen. Dat zit volgens de ceo niet in het DNA van Larian Studios.

Vyncke liet ook weten gestart te zijn met een volledig nieuw RPG-project dat grootser en ambitieuzer wordt dan tevoren. Het moet een RPG worden die alle andere overklast. Al zal die nog even op zich laten wachten.

Tijdens een awardceremonie trok de baas van Larian ook van leer tegen grote game-uitgevers. De hebzucht van die uitgevers is volgens hem de oorzaak van de huidige gamecrisis.

Een reactie achterlaten