fbpx

Kratos zou oorspronkelijk sterven in God of War Ragnarök

Kratos

Hoewel de profetie van de reuzen in God of War Ragnarök stelde dat Kratos het loodje zou leggen, overleefde de Griekse halfgod het volledige avontuur. Iets wat ooit anders was, zoals blijkt uit een interview van narrative director Matt Sophos.

Zo onthulde Sophos in een podcast van website MinnMax dat Kratos zou sterven in de allereerste versie van het script. Kratos zou in het begin van de game meteen het loodje leggen tijdens zijn eerste gevecht met Thor. Al voegde hij toe dat Kratos’niet permanent zou sterven. De Griekse krijger zou opnieuw uit Helheim gehaald worden door zijn zoon Atreus.


Toen het verhaal werd voorgelegd aan regisseur Eric Williams, was hij daar niet zo enthousiast over. Williams vond immers dat Kratos al vaak genoeg gestorven en teruggekomen was. Op die manier zou de emotionele impact van het verhaal een beetje verloren gaan, aangezien het team dan voor dezelfde route zou kiezen als in de eerste trilogie.

Maar ook past het huidige einde veel beter bij de boodschap die Santa Monica Studio wilde meegeven. Zo vertelt Sophos dat het team aan de spelers wilde meegeven, dat ze niet gebonden zijn aan het lot mits de nodige veranderingen.

Een reactie achterlaten