fbpx

“Kojima werkt aan nieuwe Silent Hills exclusief voor PS5”

Wereldwijd blijven fans hopen dat er een nieuwe Silent Hill aankomt. En hoewel geruchten over een nieuw deel in Konami’s horrorreeks blijven opduiken, werpt een nieuw gerucht meer gewicht in de schaal. Zo zou Hideo Kojima werken aan een nieuwe Silent Hills, die exclusief naar PS5 komt. De aankondiging zou gebeuren op The Game Awards plaatsvinden.

Kojima begon het Silent Hills-project in 2014 samen met filmregisseur Guillermo del Toro. In 2015 trok uitgever Konami echter de stekker uit het project, waarna Kojima de uitgever verliet. De ontwikkeling zou nieuw leven zijn ingeblazen door Sony, dat samenwerkt met Konami én Kojima Productions om van Silent Hill een PS5-exclusive te maken.


Uiteraard is het niet de eerste keer dat dit gerucht opduikt, maar deze keer werd de info gelekt door YouTuber Moore’s Law is Dead, een insider die ook God of War Ragnarok lekte voor zijn aankondiging. In een nieuwe aflevering van de Broken Silicon podcast – check de video hieronder vanaf 1u48m – vermeldt de presentator dat hij zo goed als kan bevestigen dat de game in ontwikkeling is bij Kojima Productions. Een aankondiging zou volgen op The Game Awards op 10 december.

Een zeer interessant gerucht, dat eerdere opvattingen al weerspiegelt. Zo lijkt Sony op te treden als verzoener tussen Konami en Kojima Productions. Althans voor Silent Hills. Ook die onthulling op The Game Awards blijft aannemelijk, gezien Geoff Keighley een supergrote fan is van Kojima.

Natuurlijk blijven dit onbevestigde geruchten, dus neem de info vooral met een korreltje zout. Als het verhaal uiteindelijk wel blijkt te kloppen, heeft de PS5 er een klepper van formaat bij.

 

Een reactie achterlaten