fbpx

Klassieke Xbox controller maakt comeback in maart

Goed nieuws voor nostalgische zielen of gamers met grote handen: de forse controller van de eerste Xbox maakt zijn terugkeer in maart. De controller die de bijnaam The Duke kreeg, wordt geproduceerd door fabrikant Hyperkin en Seamus Blackley, de software ingenieur die aanzien wordt als de vader van de eerste Xbox. 

De nieuwe Duke ziet er haast identiek uit als zijn voorganger, maar Blackley en Hyperkin hebben hem gemoderniseerd. De memory card slots achteraan zijn eruit gehaald, aan de achterkant zijn twee trekkers toegevoegd en hij is draadloos. Gelukkig. Verbinden met de Xbox One of PC kan via de USB-poort . 


De meest opvallende aanpassing is echter het nieuwe OLED-scherm in de grote, ronde knop in het midden. Wanneer je erop drukt krijg je de opstartanimatie te zien van de originele Xbox. Die feature wou Blackley al in de originele Duke, maar wegens technische problemen lukte het niet. 

Volgens Blackley begon het allemaal toen hij een foto van de originele controller tweette en massaal veel reactie kreeg. “De controller kreeg toen veel kritiek wegens zijn forse grootte, maar blijkt nu het voorwerp van nostalgie en jeugdherinneringen te zijn.” De controller is vanaf maart te koop en zal 69,99 dollar kosten. 

 

Een reactie achterlaten