fbpx

De Game Boy maakt zijn comeback

Nu de retroconsoles ons om de oren vliegen, moeten ook de handhelds maar terugkomen. Hyperkin, een fabrikant met interesse voor alles oldskool gaming, stelde op CES 18 de Ultra Game Boy voor waarmee je al je oude spellen opnieuw kan spelen.

Het toestel komt niet van de hand van Nintendo, maar speelt volgens de fabrikant daarom niet minder goed. De handheld heeft  hetzelfde design als de klassieke Game Boy. Net als vroeger kan je het geluid en het contrast van het scherm aanpassen met twee sliders. Plus heeft deze retroversie ook een ingebouwd lcd-kleurenscherm zodat je ’s nachts ongestoord kan doorspelen.


De batterij gaat 6 uur mee en daarnaast heeft de handheld ook stereo speakers. Een beetje vreemd voor een remake van een toestel dat destijds enkel games had met mono-geluid had, maar volgens Hyperkin een onmisbare functie. Muzikale spelers kunnen de Ultra Game Boy namelijk gebruiken om moderne elektronische muziekdeuntjes te creëren. Niet alleen god is een dj.

Maar het belangrijkste aan deze Ultra Game Boy? De aluminium behuizing. Het voorkomt deuken en krassen en biedt extra bescherming wanneer je hem tegen de vlakte laat vallen. Beetje zonde: de Ultra Game Boy werkt enkel met originele cartridges en bevat geen voorgeprogrammeerde games. De optie om ROM’s te installeren is er ook niet.

Hyperkin mikt op een release deze zomer en wil het kostenplaatje onder de 100 dollar houden. Wij zijn in ieder geval verkocht.

Een reactie achterlaten