fbpx

Nieuwe SEGA Mega Drive handheld in de maak

sega mega drive handheld hyperkin mega 95 genesis

De Amerikaanse fabrikant van accessoires en retroconsoles Hyperkin heeft een draagbare SEGA Mega Drive onthuld. Die heet Mega 95 en laat je toe om de originele games te spelen.

Volgens de fabrikant is de technologie van de Mega 95 gebaseerd op die van de MegaRetroN HD console, maar dan in draagbare vorm. De Mega 95 werkt met oude Mega Drive en Genesis cassettes die je bovenaan erin schuift.


De handheld heeft een scherm van 5 inch (ter vergelijking: dat van de Switch is 6.2 inch) en je zal via de instellingen kunnen kiezen of je de games in 16:9 speelt of liever in het klassieke 4:3 beeldformaat.

Met een opgeladen batterij kan je 10 uur aan een stuk spelen en de Mega 95 heeft ook een docking station waarmee je de console met je tv kan verbinden. Zoals de Nintendo Switch dus.

Of de handheld ook toelaat om ROM’s te installeren en zo digitale versies van de oude games te spelen, is niet bekend. Wanneer de Mega 95 verschijnt en hoeveel hij zal kosten, is niet bekend. Hyperkin heeft echter een gelijkaardige SNES-handheld genaamd SupaBoy en die kost 120 dollar.

Een reactie achterlaten