fbpx

‘Killzone VR was in de maak, verschoven naar PS VR2’

Killzone

Of we Killzone ooit nog terug zullen zien? Daar lijkt het op. Zo zou Killzone VR in ontwikkeling geweest zijn bij Supermassive Games. Het project werd overgenomen door een interne studio van Sony en zou naar PS VR2 komen.

Supermassive Games kennen we tegenwoordig van The Dark Pictures en The Quarry. Toch teasede de studio in 2018 al dat het in de toekomst meer projecten met Sony zou ontwikkelen. Eentje daarvan was Killzone VR, althans als we het YouTube-kanaal PSVR without Parole mogen geloven.


Sony was echter niet te spreken over de trage vooruitgang die Supermassive maakte, dus werd de VR-game verschoven naar een interne studio. Het is mogelijk dat de ontwikkeling op dat moment overgeheveld werd naar PlayStation VR2, aangezien de eerste PS VR-headset op dat moment minder populariteit kende.

Natuurlijk gaat het om één groot – niet-bevestigd – gerucht. Als hier iets van klopt, krijgen we ongetwijfeld Killzone VR deze donderdag te zien tijdens de nieuwe State of Play. Helghast neerknallen in VR? Moet ongetwijfeld erg badass zijn.

bBepaalde aspecten van het bovenstaande verhaal zijn erg plausibel. Vooral gezien de allereerste versie van Until Dawn een PlayStation Move game was voor PS3. Dat ontwikkelaar Supermassive Games bijgevolg ook aan een virtual reality game zou werken, is niet zo vreemd.

Deze donderdag ongetwijfeld meer nieuws wanneer Sony zijn nieuwe State of Play uitzendt.

Een reactie achterlaten