fbpx

Intel: ‘Tekort grafische kaarten en cpu’s houdt aan tot 2023′

117592232 core

Tenzij je onder een steen geleefd hebt, heb je ongetwijfeld al opgevangen dat de wereld sinds de coronacrisis met een joekel van een chiptekort zit. Meteen de reden waarom heel wat gamers bijna 1 jaar na de launch nog steeds geen PS5 of Xbox Series X hebben kunnen bemachtigen. Het bedrijf Intel – rivaal van AMD – is ervan overtuigd dat het chiptekort nog zal aanhouden tot in 2023.

Intel CEO Pat Gelsinger deelde zijn mening in een interview met CNBC. Zo schept hij duidelijkheid over de situatie bij Intel:


“Op dit moment beleven we de ergste periode, maar volgend jaar zullen we elk kwartaal de productie een stukje kunnen opschroeven. Maar de balans tussen vraag en aanbod zal zich niet kunnen herstellen tot 2023.”

Intel ziet het dus best somber in. De vraag is nog steeds ontzettend hoog en door het chiptekort kan pas een beperkt aantal consoles gefabriceerd worden. Zolang de productie van chips niet op volle toeren draait, zal je moeilijk een PS5 of Xbox Series X kunnen vinden.

Eerder liet AMD al verstaan dat het probleem met het chiptekort grotendeels zou worden opgelost in de tweede helft van 2022. In ieder geval zullen de problemen dus nog een tijdje aanhouden. Vingers gekruist dus dat de situatie niet verslechtert nu het Covid-virus ook weer krachtiger om zich heen grijpt.

Een reactie achterlaten