fbpx

In Hogwarts Legacy kan je transgender personages creëren

Hogwarts legacy

Sinds J.K. Rowling in een blog enkele uitspraken deed over transgenders, ligt de Harry Potters-schrijfster onder vuur. Dat de Harry Potter-RPG Hogwarts Legacy daardoor ook in de vuurlinie staat, vindt ontwikkelaar Avalanche Software volledig onterecht. De game staat immers los van de auteur van de Harry Potter-boeken. Ontwikkelaar Avalanche Software wil dat extra in de verf zetten door de spelers toe te laten transgenderpersonages aan te maken.

Volgens een artikel van Bloomberg kan je in de game een personage creëren met transgendertrekjes. Zo kan je jouw leerling-tovenaar een mannelijke of vrouwelijke stem geven los van het lichaamstype dat je kiest. Op die manier wil de studio meer inclusiviteit aanbieden in de game.


Opvallend is dat het nieuws er komt vlak na de onthulling dat lead designer Troy Leavitt op zijn YouTube-kanaal anti-feminitisch en anti-sociaal gedrag promootte. Uiteraard kwamen eerder ook al de opmerkelijke standpunten van J.K. Rowling zelf in het nieuws.

Sindsdien doet het team van ontwikkelaar Avalanche er alles aan om de buitenwereld te laten weten dat het spel los staat van J.K. Rowling. Zo verzekerde de studio dat Hogwarts Legacy geen nieuw verhaal is van Rowling, maar dat het slechts gebaseerd is op het universum dat de schrijfster creëerde.

Of de game dat universum eer aandoet, daar blijft het op wachten. Nog iets langer dan gepland, want Hogwarts Legacy werd onlangs uitgesteld naar 2022.

Een reactie achterlaten