fbpx

Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged is arcadeplezier vol nostalgie

Hot wheels 2 unleashed review 2

Getest op: PS5
Ook beschikbaar op: PS4/Xbox One/Xbox Series/Switch/PC

In de vorige eeuw speelden we al Stuntbaan racer op onze Windows 98-pc en waren we behoorlijk onder de indruk van hoe we met de speelgoedauto’s dwars door de meest uiteenlopende omgevingen konden scheuren. Twee jaar na de eerste Unleashed game pakt de Italiaanse studio Milestone nu met het vervolg uit.


Losgelaten

Voor wie de eerste Hot Wheels Unleashed niet speelde: Ook opvolger Turbocharged is een volbloed arcade racer. Hoewel er in deze sequel ook off-road geracet kan worden, scheur en drift je doorgaans op de welbekende plastic oranje-blauwe banen tegen een horde aan tegenstanders. En dat gebeurt opnieuw aan een ziedende snelheid. Je excentrieke vierwieler beschikt over een boostfunctie waarmee je extra snelheid uit je motor perst, over obstakels kan springen en klappen kan uitdelen aan rivalen. Op de banen zelf zijn naast turbo’s ook oplaadstroken aangebracht om je boost aan te vullen.

De game dropt je in vijf verschillende omgevingen: van een dinosaurusmuseum tot arcadehal. Elke omgeving is lekker groot en ruim opgezet, waardoor je telkens wat nieuws ontdekt bij een andere track layout in hetzelfde level. De game ziet er trouwens prachtig uit en trekt die lijn door in de details van de speelgoedauto’s. Zo is er een duidelijk verschil tussen metaal, plastic en rubber en kun je zelfs de productiecodes onderop de voertuigen lezen.

Hot wheels 2 unleashed review 5

De keuze is reuze

De spelmodi in Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged laten weinig aan de verbeelding over. Zo speel je bijvoorbeeld een knockout-modus waarin de achterblijver elke paar seconden wordt geëlimineerd of een checkpoint race. Alles komt mooi samen in de campaign, compleet met verhaal. Een zekere professor Tanabe heeft per ongeluk vijf schepsels losgelaten en aan jou de taak om met je Hot Wheels Racing Team de strijd aan te gaan.

Het komt erop neer dat je via een spelbord verschillende uitdagingen en uiteindelijk baasgevechten wint. De stripachtige cutscenes rijmen prima met het Hot Wheels thema. Temper echter wel je verwachtingen omtrent de bazen, dit zijn geen epische gevechten maar simpelweg varianten op dezelfde spelmodi.

Wanneer je het spel begint krijg je een krappe selectie van zes voertuigen om mee te beginnen. Niet geheel toevallig zijn er ook zes klassen met elk hun eigen niche. Denk aan stijlvolle wagens die zijn uitgerust met extra driftkracht, een monstertruck die geen moeite heeft met off-road rijden, of een behendige en snelle motor voor de liefhebbers. Er zit dusdanig verschil tussen deze klassen dat je er goed aan doet om per race of uitdaging te beslissen welk type voertuig je meeneemt. Even wennen, maar wij vinden het een goede toevoeging.

Hot wheels 2 unleashed review 4

Voor alle leeftijden

Hot Wheels is al sinds de jaren ‘70 een begrip en heeft daarmee fans van jong en oud. Met Unleashed 2 komen beide groepen aan hun trekken. De moeilijkheidsgraad heeft vier niveaus: wij begonnen de campaign op de laagste, ideaal voor de kleinsten onder ons. Maar voor de doorgewinterde racers valt daar weinig eer te halen.

Schroef je de difficulty een stukje op, word je echter al snel van je sokken gereden. Deze Hot Wheels is een goed voorbeeld van ‘easy to learn, hard to master’. Zeker wanneer er flink gedrift moet worden. Gelukkig kan je ook gebruik maken van enkele toegankelijkheidsopties, waardoor je automatisch hulp krijgt bij bijvoorbeeld het driften. Zo kan iedereen uiteindelijk een mooie balans vinden tussen sterke tegenstanders en fijn afgestelde besturing.

Hot wheels 2 unleashed review 1

Shop ‘till you drop

Niet alleen racefans kunnen hun hart ophalen. Met meer dan 100 originele Hot Wheels om te ontgrendelen, komt ook de verzamelaar aan zijn trekken. Best bizar wel: de auto’s moet je vrijkopen met verdiende munten, maar de selectie van bolides is best gelimiteerd en verandert voortdurend via een roulatiesysteem. Elk uur wordt de selectie van een handjevol Hot Wheels veranderd, wat we ook vaak zien in free-to-play games zoals Fortnite en Warzone. Alleen vinden wij het het in een offline shop met offline currency een vreemde keuze.

8.0
Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged
  • toffe racer met bekende Hot Wheels
  • campaign is goed uitgewerkt
  • plezier voor jong en oud
  • zeer gedetailleerde voertuigen
  • baaslevels stellen teleur
  • roulerende offline shop

BESLUIT

Een no-nonsense arcade racer die je doet verlangen naar nostalgische tijden. Hier valt genoeg plezier te beleven voor zowel oudere fans als jonge nieuwkomers, al dan niet samen in de multiplaye.

Een reactie achterlaten