fbpx

Horizon: Zero Dawn 2 wordt PS5 exclusive en ‘gigantisch groot’

HORIZON ZERO DAWN

Wie hoopt om in de nabije toekomst nog wat quality time te spenderen met Aloy van Horizon: Zero Dawn, heeft iets om naar uit te kijken. Volgens een nieuw rapport is de sequel in ontwikkeling bij Guerrilla Games. Het spel begon als PS4-titel, maar wordt nu een PS5 exclusive. Volgens het rapport wordt de game gigantisch groot, met meer vrijheid voor de speler en co-op.

Het bericht komt van videogameschronicle.com. Volgens verscheidene bronnen van VGC begon de ontwikkeling van Horizon: Zero Dawn 2 vlak na het eerste deel, waarvan meer dan 10 miljoen exemplaren over de toonbank gingen. Een sequel is dus geen verrassing, al weten we dankzij het artikel van VGC dat Guerrilla Games de reeks altijd heeft ontworpen als een trilogie.


Deze sequel zal er lichtjes anders uitzien. Zo zou Guerrilla van plan zijn om co-op in de game te stoppen. Of die co-op deel uitmaakt van de campagne, of eerder een aparte gamemodus is, is niet duidelijk. Wat we wel weten, is dat de studio zo overtuigd was van de co-op gameplay, dat het ook gewerkt zou hebben aan een standalone co-opervaring die zich afspeelt tussen de eerste en de tweede game. Je progressie in die co-op game zou dan uiteindelijk overgedragen worden naar de sequel.

Onze gok? Het verhaal van Aloy wordt ongetwijfeld verdergezet in een singleplayer-campagne. Daarnaast is waarschijnlijk een multiplayer-modus present, waarin je samen met andere spelers de mechanische gevaartes van de post-apocalyps mag uitschakelen. En die gameplay zou wel eens gelijkenissen kunnen tonen met Monster Hunter: World. Uiteraard is dat onze professionele gok, dus pin je daar niet op vast.

Verder wordt Horizon: Zero Dawn 2 veel groter dan het origineel. De speler krijgt veel meer vrijheid om de gigantische grote wereld te verkennen. Het rapport omschrijft de scope van het project ook als ‘gigantisch’. Wat de overschakeling naar de krachtigere PS5 zeer logisch maakt. Tel daarbij dat een Guerrilla game al vaker gebruikt werd om nieuwe hardware te testen en je hebt een potentiële launchtitel voor PS5. Zo kunnen we meteen die haptische triggers van de DualSense uittesten via de boog van Aloy.

Horizon: Zero Dawn 2 komt er dus aan. Heb jij er zin in?

Een reactie achterlaten