fbpx

Honda wil elektrische wagens maken met ingebouwde PS5

Honda

Sony en Honda hebben de handen in elkaar geslagen om elektrische wagens te bouwen met een ingebouwde PS5. De bedrijven hebben samen Sony Honda Mobility opgericht, dat de concurrentie moet aangaan met Tesla.

Het nieuwe bedrijf werd al opgericht in september en heeft als doel elektrische wagens te bouwen, die gericht zijn op entertainment, waaronder muziek, film en gamen. Volgens topman Izumi Kawanishi is de combinatie van Sony’s entertainment met de mobiliteit van Honda een krachtige zet tegen Tesla.


Volgens de planning zou de eerste wagen van de band rollen in 2025. Al moet de industrie nog sterk evolueren als Kawanishi zijn visie wil waarmaken. Volgens Kawanishi moet een auto meer zijn dan een voertuig: ‘als je van de ruimte in je wagen wil genieten, ‘moet dat een ruimte zijn waarin je niet hoeft te sturen. En de oplossing daarvoor is autonoom rijden’.

Al geeft hij toe dat de integratie van een PS5 nu al mogelijk is. Ook Mizuna, voormalig topman van Honda Cars, is ervan overtuigd dat auto’s meer entertainment moeten bieden. Need for Speed spelen in een effectieve wagen?

Wat denken jullie?

Een reactie achterlaten