fbpx

Het is nog niet beslist of The Elder Scrolls VI een Xbox exclusive wordt

The Elder Scrolls VI

Xbox-baas Phil Spencer heeft nog geen definitieve beslissing gemaakt over de Xbox-exclusiviteit van The Elder Scrolls VI. In een interview met Bloomberg liet hij vallen dat exclusiviteit bepaald wordt op een case-by-case scenario.

Nu Starfield in de rekken ligt, is ook de ontwikkeling van The Elder Scrolls VI officieel begonnen. Verwacht wordt dat de fantasy RPG, zoals Starfield, enkel verschijnt voor platformen waarop Xbox Game Pass beschikbaar is. Al is dat volgens Spencer nog niet helemaal zeker.


Tijdens een interview met Bloomberg werd Spencer gevraagd of The Elder Scrolls VI een Xbox exclusive wordt. Daarnaast kreeg hij ook de vraag hoe Microsoft zijn strategie bepaalt.

Spencer antwoordde dat er op een case-by-case basis beslist wordt voor elke game. Microsoft wil volgens Spencer alle games op zoveel mogelijk platformen beschikbaar maken. Voor de Xbox-baas gaat het erom dat spelers kunnen kiezen hoe ze willen spelen en ook hoe ze hun bibliotheek aan videogames opbouwen.

De Xbox-baas liet in het verleden uitschijnen dat The Elder Scrolls IV enkel op Xbox-platformen zou verschijnen. Nochtans was hij tijdens de FTC-rechtszaak (over de Activision-Blizzard) vrij vaag over het feit of hij al dan niet concrete uitspraken gedaan had over de exclusiviteit van de game.

Of dat betekent dat de game naar PlayStation komt? Dat moeten we afwachten. De game komt volgens Bethesda alvast niet voor 2028 uit.

Een reactie achterlaten