fbpx

Hackers beweren systemen van Sony gekraakt te hebben

Hackers

Een groep hackers die zich Ransomed.vc noemt, beweert succesvol alle netwerken van de Sony Group te hebben gehackt. De hackersbende dreigt ermee de gestolen data van de Japanse tech-gigant te verkopen.

Hoewel het statement van de bende nog niet geverifieerd werd, geeft Cyber Security Connect aan dat de groep al behoorlijk wat slachtoffers gemaakt heeft. De hackers geven aan Sony niet om losgeld te vragen. Gezien de uitgever toch niet betaalt, wordt alle gestolen data te koop gezet op het dark web.


Volgens Cyber Security Connect heeft Ransomed.vc wat data gepost als bewijs voor de geslaagde hack, al is die niet bijzonder interessant. Zo toonde de groep screenshots van een interne log-in pagina, een interne PowerPoint presentatie en verschillende Java-bestanden. Daarnaast is er nog een overzicht van alle 6.000 gestolen bestanden.

De groep deelde ten slotte nog mee dat de data op 26 september publiek gemaakt wordt, als tegen dan niemand de data heeft gekocht.

Opvallend is dat Ransomed.vc  zijn hacks als gerechtvaardigd ziet. Zo zou de organisatie ransomware-as-a-service aanbieden en ook bedrijven kunnen beschermen tegen dit soort malafide praktijken. Met ransomware kan je databestanden van een bedrijf versleutelen met als doel om losgeld van het bedrijf te verkrijgen.

Benieuwd of dit een staartje krijgt.

Update: Sony heeft een onderzoek gestart naar de hierboven beschreven claims van hackersgroep Ransomed.vc. De uitgever onderzoekt welke systemen effectief getroffen zijn. Al kan-ie voorlopig niet meer info vrijgeven.

Een reactie achterlaten