fbpx

Guerrilla lost meer details van Horizon: Call of the Mountain

horizon call of the mountain

Guerrilla Games en Firesprite Games hebben meer info gelost over het verhaal van Horizon: Call of the Mountain. Zo kruipen spelers in de huid van Ryas, een kerel die zijn eer probeert terug te winnen.

Wie Horizon: Forbidden West gespeeld heeft, herinnert zich ongetwijfeld de Red Raids. Dat was een duistere periode in de geschiedenis van het zonnerijk Meridian. Onder leiding van Mad Sun-King Jiran voerden de Carja namelijk raids uit op naburige volkeren, wat vaak resulteerde in talloze slachtoffers.


Om die reden nam Sun-King Avad de macht van zijn vader over, zodat Meridian terug een vreedzaam rijk kon worden. Al waren niet alle soldaten even happig op deze nieuwe heerser. Krijgers die trouw bleven aan Jiran, veroverden de citadel bij Sunfall en richten de bekende Shadow Carja op.

Ryas was één van die soldaten. De jonge krijger speelde zelfs een belangrijke rol in de latere ontvoering van de jonge Prince Itamen uit Meridian. Achteraf kreeg Ryas spijt van zijn daden. En nu wil hij vechten om zijn eer terug te krijgen, door een moeilijke opdracht te aanvaarden.

Ryas werd gevangen genomen door de Carja, maar werd verrassend niet geëxecuteerd. Hij was immers een uitstekende jager, vechter en klimmer. Toen Koning Avad hem vroeg om een nieuwe dreiging te onderzoeken, stemde hij toe om zijn naam te zuiveren.

Cool is dat je tijdens zijn avontuur tal van bekende personages tegen het lijf loopt. Zo zal je Aloy ontmoeten, maar ook tal van nieuwe en oude gezichten. Waarvan velen nog steeds een diepe haat koesteren tegen de Shadow Carja vanwege hun duistere daden. Ryas krijgt vaak te maken met vooroordelen en zal zich moeten bewijzen om het vertrouwen van talrijke personages te winnen.

Horizon: Call of the Mountain ligt vanaf 22 februari in de rekken voor PlayStation VR2.

Een reactie achterlaten