fbpx

Guerrilla legt uit waarom PS5 exclusiviteit de Horizon-uitbreiding veel beter maakt

Burning Shores

Hoewel Burning Shores voor de PS5-game Horizon Forbidden West over een maand verschijnt, bleef ontwikkelaar Guerrilla Games bijzonder stil over de verhaaluitbreiding. De Nederlandse ontwikkelaar bevestigt nu op PlayStation Blog dat Burning Shores nog steeds gepland staat voor 19 april en legt uit waarom de PS5 exclusiviteit een verademing is.

Jawel, de Burning Shores dlc verschijnt enkel op PS5. En da’s een goede zaak vertelt regisseur Mathijs De Jonge: “Aangezien we enkel hebben moeten focussen op PS5, hebben we de hardware veel verder kunnen drijven. De uitbreiding is daarom veel vloeiender en technisch sterker.”


Zo krijgt de schaalgrootte van de omgevingen en de boss battles een boost van de PS5 hardware. “Een specifieke confrontatie in de uitbreiding vereist echt veel rekenkracht en geheugen,” vertelt De Jonge. “Om die confrontatie technisch en visueel tot leven te brengen, was de focus op PS5 noodzakelijk.”

Adsense - In Article After ParaGraph 2

Verder krijgen we in Burning Shores een verbeterde draw distance, een hogere framerate en ondersteuning voor VRR, betere belichtingstechnieken en een hogere kwaliteit van texturen. Klinkt als muziek in de oren, toch?

De Burning Shores uitbreiding voor Horizon Forbidden West verschijnt op 19 april.

Laat een reactie achter