fbpx

Guerrilla Games heeft uitgebreide plannen voor Horizon

Horizon FW

Dat ontwikkelaar Guerrilla Games met Horizon een succesreeks in huis heeft, was duidelijk sinds de release van Zero Dawn. De ontwikkelaar wil het succes van de scifi-reeks nog een tijdje verderzetten, want de studio heeft nog heel wat plannen voor de franchise.

Jan-Bart van Beek, de regisseur van Horizon Forbidden West, gaf in mei al aan dat Aloy nog een derde game krijgt. Logisch ook, want het einde van de sequel op Zero Dawn verklapte dat het verhaal nog niet helemaal rond is.


Al hoopt Van Beek dat het Horizon universum verder wordt uitgediept met nog meer dan één game. Op Develop:Brighton liet de regisseur vallen dat Guerrilla Games maar liefst 16 projecten heeft om de franchise uit te breiden, inclusief nieuwe games. Van Beek hoopt de reeks dus nog een hele tijd verder te zetten.

Verder haalt hij aan dat Guerrilla op dit moment werkt aan een multiplayergame. Dat het multiplayerproject een enorme uitdaging is Guerrilla hoeft niet te verrassen. Hij noemt het een enorme shift in genre, gelijkaardig aan de overschakeling van Killzone naar Horizon.

Maar goed, het team is enthousiast over het project, dus wij hebben er vertrouwen in.

Een reactie achterlaten