fbpx

‘GTA 6 had eerst 4 speelbare personages en 3 steden’

GTA 6

Het lijkt erop dat Rockstar Games zijn ambitieuze plannen voor GTA 6 heeft moeten downsizen. GTA 6 zou oorspronkelijk vier speelbare personages hebben en zich afspelen in drie verschillende steden. Dat bleek echter niet haalbaar.

Het nieuws bereikt ons via gaming website Axios die de plannen gehoord van een eigen bron. Volgens Axios zou de game oorspronkelijk vier hoofdpersonages krijgen en drie grote steden. Al blijkt dat beperkt tot twee personages en één fictieve stad geïnspireerd door Miami (lees: Vice City). De ambities van het project zijn dus aanzienlijk teruggeschroefd.


Bloomberg liet vorige week nog weten dat je in GTA 6 aan de slag kan met een duo bankrovers. Waarvan eentje een vrouwelijk latina personage.

Het Bloomberg-artikel van vorige week vermeldde ook dat Rockstar Games zijn interne beleid sterk heeft gewijzigd. Zo zou de studio zijn werknemers meer tijd geven voor projecten om te vermijden dat er te veel overuren (of crunch) gemaakt worden. Logisch dus, dat ook de ambities voor de game in die context worden bijgesteld.

Om dezelfde reden zou GTA 6 na release flink worden uitgebreid. Zo zou de game op lange termijn extra missies en steden krijgen. Helaas is het onduidelijk of dat geldt voor het singleplayer verhaal of GTA Online.

Een reactie achterlaten