fbpx

‘GTA 6 heeft vrouwelijk hoofdpersonage’

GTA VI

Eindelijk hebben we wat meer details van GTA 6. Het nieuwste deel in de immer populaire reeks van Rockstar Games heeft een vrouwelijk hoofdpersonage en speelt zich af in een fictieve versie van Miami. Ook zouden er na release meer steden toegevoegd worden aan de spelwereld.

De nieuwe details zijn afkomstig van een uitgebreid artikel op de economische nieuwssite Bloomberg geschreven door Jason Schreier. De journalist die al vaker betrouwbare informatie deelde, sprak met enkele bronnen binnen Rockstar Games die de nieuwe details hebben onthuld.


Zo is het vrouwelijke hoofdpersonage een latina en maakt ze deel uit van een ‘Bonnie and Clyde’ duo dat banken berooft. Naast de de vrouwelijke overvaller, zal je ook met een mannelijk hoofdpersonage spelen, al zijn daar geen details van. Verder zou de game ook minder satirisch van aard zijn, om zo weinig mogelijk bevolkingsgroepen tegen de borst te stoten.

Wat de locatie betreft, lijkt GTA 6 terug te keren naar Vice City. Zo speelt de game zich af in een fictieve versie van Miami en de omringende omgeving. Frappant genoeg blijft het daar niet bij, want de game zou na verloop van tijd extra missies en steden krijgen.

De spelwereld wordt volgens de bronnen van Schreier gigantisch met meer binnenruimtes dan ooit tevoren. Natuurlijk is het de vraag of de extra missies en steden iets toevoegen aan de singleplayer modus, want een dergelijk live-service model lijkt eerder van toepassing op GTA Online.

Een releasedatum hebben we nog niet, al verwachten externe analisten dat GTA 6 verschijnt in Take-Two Interactive’s fiscale jaar van 2024, dat eindigt in maart 2024. Schreier is daar in zijn artikel niet zo zeker van. Zijn bronnen bij Rockstar verwachten dat de game nog minstens twee jaar in ontwikkeling zal zijn. Verwacht de game dus niet voor 2025.

Een reactie achterlaten