fbpx

GTA V is meest winstgevende entertainmentproduct ooit

De voorbije vier jaar weet Grand Theft Auto V zich week na week plaatsen in de top best verkopende games voor verschillende platformen. Volgens diverse analisten is de game het meest winstgevende entertainmentproduct tot nu toe. In totaal zou het Rockstar al zes miljard dollar opgeleverd hebben!

Volgens de teller schoof de game al 90 miljoen keer over de toonbank sinds september 2013. Daarmee verovert GTA V de derde plaats van de meestverkochte spellen. Minecraft deed het beter met 144 miljoen exemplaren en Tetris blijft de onbetwiste koning met 170 miljoen verkochte games (inclusief mobiele versies). Het hogere prijskaartje van de Grand Theft Auto V zorgt wel voor een pak meer inkomsten dan die twee andere games.


Na aankoop rinkelt de kassa nog verder dankzij GTA Online. Doordat de virtuele dollars in pakketten worden aangeboden voor echt geld, verdient Rockstar nog een stevige extra aan de game. In totaal wordt geschat GTA V al zes miljard dollar opleverde, wat meer is dan eender welke film, boek, muzieknummer of videospel.

Het succes is ook te verklaren door de vrij continue nieuwsstroom over Grand Theft Auto V. Geregeld verschijnt er nieuwe content en ander nieuws zoals de rechtszaak met Lindsay Lohan zorgt voor de nodige publiciteit. Aangezien het spel nog voldoende geld binnenrijft, is de ontwikkelaar niet gehaast om Grand Theft Auto VI uit te brengen.

 

Een reactie achterlaten