fbpx

Gerucht: GTA 6 speelt zich af in Vice City en Zuid-Amerika

Het YouTube-kanaal The Known meent de eerste details te hebben over Grand Theft Auto VI. Rockstar brengt ons terug naar het populaire Vice City en introduceert tegelijk Zuid-Amerika als nieuwe locatie voor de reeks. Wat het geheel nog specialer maakt: het hoofdpersonage is een vrouw. Alle informatie is afkomstig van een anonieme bron die bij Rockstar werkt.

Intern wordt niet de naam Grand Theft Auto VI gebruikt, maar wel Project Americas. De bron haalt specifiek aan dat het fictieve Miami, beter bekend als Vice City in het universum van Rockstar, de setting is voor GTA VI. Aanvullend spelen sommige missies zich af in Zuid-Amerika.


Als we de bron mogen geloven dan kruipen spelers voor de eerste keer in de huid van een vrouwelijke hoofdrolspeler. Verder zijn er geen extra details over de protagoniste en of er andere hoofdpersonages zijn zoals in Grand Theft Auto V.

Tot slot haalt de bron aan dat Rockstar nog drie tot vier jaar bezig zal zijn met de ontwikkeling van GTA VI. Aangezien de studio niet echt bekend staat tot het halen van zijn eerste release, lijkt 2022 een veilige gok als jaar van release.

Het YouTube-kanaal The Known heeft in het verleden al een aantal zaken gelekt die later bleken te kloppen. Zij brachten als eerste details over Dark Souls III, nog voor de bekendmaking van de titel. Of ze het deze keer bij het rechte eind hebben, zal later blijken. Wel staat vast dat deze geruchten mijlenver van de eerdere speculatie liggen. Toen werd er nog gesproken over GTA: Tokyo.

Op een officiële aankondiging zal het nog even wachten zijn. Rockstar is nu nog te druk bezig met de ontwikkeling en marketing van Red Dead Redemption 2 die in oktober verschijnt.

Een reactie achterlaten