fbpx

‘GTA 6 krijgt opnieuw singleplayer story expansions’

GTA 6 2

Ondanks het succes het van GTA Online, lijkt Rockstar Games de post-launch strategie voor Grand Theft Auto 6 grondig door elkaar te schudden. Zo zou de studio van plan zijn om opnieuw singleplayer verhaaluitbreidingen uit te brengen. Althans, dat beweert een insider.

Op de GTA forums dropte bekende klokkenluider Tez2 dat GTA 6 ‘op lange termijn sterk uitgebreid wordt’. Volgens de leaker ‘keert de studio dan ook terug naar zijn post-launch strategie van voor GTA Online’.


Volgens Tez2 zullen de ‘extra steden en nieuwe missies – die als post-launch content vermeld worden in eerdere geruchten – op voorhand al uitgebreid gepland zijn door de ontwikkelaar’. Volgens Tez2 worden ze toegevoegd als ‘steden of eilanden’, vergelijkbaar met de North Yankton map in GTA V of Cayo Perico van GTA Online.

Klinkt inderdaad plausibel. Eerdere geruchten beweerden immers al dat Rockstar zijn oorspronkelijke plannen voor GTA 6 flink moest downsizen. Zo zou de game in eerste instantie 3 verschillende steden hebben en 4 speelbare personages. Om crunch (intensieve werkperiodes voor de release van een game) te vermijden, werden die ambities teruggeschroefd. Met als gevolg dat die originele plannen uiteindelijk werden omgevormd tot expansies.

Verwacht dus opnieuw uitbreidingen à la The Lost & the Damned en The Ballad of Gay Tony voor GTA 6. Iets waar wij niet rouwig om zijn.

Een reactie achterlaten