fbpx

Steelrising is nieuwe game van studio achter Greedfall

Ontwikkelaar Spiders Studio, bekend van Greedfall en The Technomancer, heeft zijn nieuwe project aangekondigd. Zoals bij Greedfall, deed de studio dat opnieuw met een coole teaser trailer. Het concept van Steelrising zelf klinkt behoorlijk vet.

Steelrising wordt een actie-rpg, waarbij de focus nog meer op actie en vloeiende gevechten ligt dan in de vorige games van de studio. De game speelt zich in een alternatief Frankrijk van de 18e eeuw. Zo kruip je in de huid van Aegis, een vrouwelijke robot en bodyguard van koningin Marie-Antionette.


Koning Lodewijk XVI heeft namelijk een robotleger losgelaten op de natie om de beginnende revolutie de kop in te drukken. En het is aan jou om de gruweldaden van de het leger tegen de bevolking te stoppen dus. Denk dus een beetje Terminator gecombineerd met BioShock Infinite en Assassin’s Creed Unity, allicht in een steampunk setting.

Het doel van Steelrising is om de combat een stuk verticaler te maken dan in de vorige games van Spiders. Als je bijvoorbeeld hoort dat er verderop een gevecht aan de gang is, kan je je naar een balkon begeven, nieuwe doorgangen ontdekken en zo een betere kijk krijgen op de situatie.

Aangezien Aegis een robot is, kan ze gebruik maken van verschillende ingebouwde wapens. Hoe die eruit zullen zien is nog niet bekend, waar gokken op een mix van melee en afstandswapens. In totaal heb je keuzes uit zo’n 7 wapensoorten.

Hoe het spel uiteindelijk zal evolueren en of we effectief een Franse steampunk revolutie te zien krijgen, dat valt nog te zien. Wij zijn alvast benieuwd naar de eerste gameplay van deze game.

Een reactie achterlaten