fbpx

Greedfall 2: The Dying World aangekondigd

Het valt niet te ontkennen dat Greedfall de beste game van ontwikkelaar Spiders Studio is tot nu toe. En dankzij het bescheiden succes van de fantasy rpg, is een vervolg in de maak. Zo mogen we in Greedfall 2: The Dying World opnieuw afzakken naar de kolonie op Teer Fradee. De game staat gepland voor release in 2024.

De eerste Greedfall deed denken aan die vroege rpg’s van BioWare, zoals Mass Effect en Dragon Age: Origins, maar dan met minder budget. Ondanks de beperkingen wist Spiders een coole wereld op te bouwen. De game was lang niet perfect, maar wel een pak beter dan Bound by Flame en The Technomancer, de vorige projecten van de studio.


Greedfall 2: The Dying World speelt zich drie jaar na de gebeurtenissen van de eerste game af. Als speler kruip je deze keer in huid van een bewoner van Teer Fradee die gevangen wordt genomen en getransporteerd naar het continent van Gacane.

Die regio is het thuisland van het volk dat Teer Fradee koloniseerde. Al is het land momenteel verwikkeld in een oorlog door conflicten tussen verschillende groepen en de verspreiding van een dodelijke plaag. Uiteraard is het aan jou om de situatie recht te trekken, zodat je thuisland er niet dupe van wordt.

Zoals in de eerste game, zal je confrontaties kunnen oplossen met agressie of diplomatie. Uiteraard zal de game verse mechanismen en systemen bevatten. Ook krijg je meer tactische opties tijdens gevechten.

Voor we opnieuw mogen afzakken naar Teer Fradee, dropt Spiders uiteraard ook Steelrising nog in de rekken. Daarin krijg je de controle over een robot tijdens een alternatieve versie van de Franse revolutie. Die game staat gepland voor release in september.

Een reactie achterlaten