fbpx

Greedfall maker toont gameplay van nieuwe game Steelrising

Ontwikkelaar Spider heeft nieuwe gameplay getoond van zijn nieuwe game Steelrising. In de Soulslike titel herbeleef je de Franse Revolutie, maar dan als steampunkversie. De actie-RPG staat nog gepland voor dit jaar.

Hoewel het eerdere portfolio van Franse ontwikkelaar Spiders geen diepe indruk wist na te laten, veranderde Greedfall de perceptie van de studio in positieve zin. Ook zijn nieuwe game Steelrising zet die tendens verder, met een cool concept.


Steelrising speelt zich tijdens een steampunk-versie van de Franse Revolutie. Hier komen niet de Franse burgers in opstand, maar de mechanische huisrobotten. Die zogenaamde ‘automatons’ zijn het beu om als slaven van de rijke bevolking te dienen.

Jij kruipt in het mechanische lijf van Aegis, de leidster van deze revolutie die het tij wil keren. Natuurlijk zijn er ook nog robots die hun oude meesters trouw blijven, dus is het aan jou om ze te verslaan.

Tijdens het avontuur mag je verschillende districten van Parijs verkennen, al wordt Steelrising geen volledige open-world game zoals Assassin’s Creed Unity. Desalniettemin zal je verschillende bekende bouwwerken van Parijs herkennen, zij het in een steampunk jasje.

Steelrising staat officieel nog gepland voor release in juni, al heeft Steam de datum ondertussen aangepast naar december 2022. Dat de consoleversies ook dit najaar komt, lijkt ons aannemelijk.

Een reactie achterlaten