fbpx

Gran Turismo 8 in de maak bij PlayStation Studios

GT8

Hoewel Polyphony Digital op dit moment sleutelt aan de PlayStation VR2 update voor Gran Turimo 7, werkt de studio ook al aan opvolger Gran Turismo 8. Dat verklapte bedenker Kazunori Yamauchi in een Japans interview.

Toen de Japanse website Game.Watch hem vroeg of hij nog plannen had voor Gran Turismo 7, antwoordde Yamauchi dat hij nog enkele ideeën had, ook al is de ontwikkeling van de volgende Gran Turismo gestart. Meer mocht hij er nog niet over kwijt.


Yamauchi liet in datzelfde interview wel weten dat de ontwikkeling van één wagen zo’n 270 dagen in beslag neemt. Negen maanden werk dus om slechts één auto in de game beschikbaar te maken.

Natuurlijk gaat het dan niet alleen om het digitale model, maar ook om het verkrijgen van licenties, geluidsdesign, animaties tijdens verschillende snelheden, de beweeglijkheid en de feel van de wagen en meer. Geen wonder dus dat microtransacties voor Gran Turismo 7 zo duur waren.

Allicht wordt Gran Turismo 8 een PS5-exclusive. En gezien de hoge kwaliteit van Gran Turismo games, moeten we er allicht nog een tijdje op wachten. Vooral nu we weten hoe lang het duurt om één bolide af te werken.

Welke wagen mag voor jou zeker in garage staan van de nieuwe game?

REACTIES (1)

  1. Bruynooghe Maxime

    Zet de porsche in de garage

Een reactie achterlaten